ROTTERDAM - Luigi Bruins keert zondag in de stadsderby tegen Excelsior terug in de basis bij Feyenoord.

Hij vervangt Kamohelo Mokotjo, die afgelopen zondag tijdens het uitduel met hekkensluiter Willem II (1-1) uitviel met een enkelblessure. Mokotjo traint al wel mee met de groep, maar is nog niet volledig hersteld.

Naast Bruins keert ook André Bahia terug in de basisopstelling. De Braziliaanse verdediger werd vorige week vanwege een schorsing vervangen door Bruno Martins Indi.

Trainer Mario Been mist een groot aantal spelers. Tegen de Kralingers ontbreken vanwege blessureleed Jon Dahl Tomasson, Sekou Cissé, Leroy Fer, Dani Fernández, Stefan de Vrij en Bart Schenkeveld. Ruben Schaken is geschorst.

Van Beukering

Jhonny van Beukering kan tegen Excelsior zijn debuut maken voor Feyenoord. De aanvaller zat vorige week al op de bank bij de uitwedstrijd tegen Willem II, maar tot een invalbeurt kwam het toen niet.

Hij hoopt zondag in De Kuip zijn eerste minuten te maken. ''Ik hoop dat ik die kans krijg", aldus de jongste aanwinst van de Rotterdammers op de site van de club.

De 27-jarige aanvaller speelde afgelopen dinsdag al zijn eerste wedstrijd in het Feyenoord-shirt, in de uitwedstrijd van Jong Feyenoord/Excelsior tegen Jong Heracles Almelo.

Van Beukering bewaart weinig goede herinneringen aan dat duel. De Rotterdammers verloren bij zijn debuut met 5-0. ''Ik wilde graag iets laten zien bij mijn eerste wedstrijd in het Feyenoord-shirt, maar dat is moeilijk als je als ploeg iets minder kwaliteit hebt", kijkt hij terug.

Testen

Van Beukering werkte de afgelopen weken hard om helemaal wedstrijdfit te worden. ''Elke week doen we testen, daar kun je aan zien dat ik vooruitgang boek", zegt hij. ''Ik train keihard, dus conditioneel gaat het nu prima, dat merkte ik ook afgelopen dinsdag."

De spits hoopt dat zondag de beloning voor zijn harde werken volgt, met een invalbeurt tegen Excelsior. ''Tegen Willem II was ik al klaar om in te vallen, maar dat liep helaas anders", zegt hij. ''Nu kijk ik uit naar komende zondag. Ik hoop dat ik dan speelminuten krijg. Het is natuurlijk afwachten wat de trainer wil, maar ik ben er klaar voor."