AMSTERDAM - Doelman Heurelho Gomes hoopt zondag met Tottenham Hotspur te profiteren van het fragiele vertrouwen van landskampioen Chelsea.

“We hebben in het verleden goed tegen ze gespeeld, en ik denk dat we dat nu weer zullen gaan doen”, zegt de Braziliaan in The Guardian.

Begin deze eeuw zouden Chelsea-fans de thuisbasis van de Spurs, White Hart Lane, nog 'Three Point Lane' genoemd hebben. Maar de laatste jaren biedt Tottenham goed partij aan topclubs; Chelsea won in 2005 voor het laatst bij de stadgenoot.

‘The Blues’ zetten slechts twee van hun laatste acht duels in winst om en zakten bijgevolg van de eerste naar de derde plaats, vier punten boven de nummer vijf Tottenham.

Ervaren

“Ze zijn niet constant en hebben weinig vertrouwen, dus we moeten veel druk op ze uitvoeren, net als vorig seizoen”, meent Gomes.

“Wij zijn in het voordeel omdat we thuis spelen, maar we moeten onthouden dat zij veel ervaren spelers hebben. Iedereen zegt dat wij sterker zijn, maar we moeten wel op onze hoede blijven."

Gomes ziet in Spurs’ kwalificatie voor de laatste zestien van de Champions League de bevestiging dat de club flink aan de weg timmert. “We hebben goed gepresteerd door de volgende ronde te halen. Het was geen gemakkelijke groep."

"Het waren drie zware tegenstanders (FC Twente, Werder Bremen en Internazionale, red.) maar wij hebben laten zien dat we ook kunnen presteren tegen sterke ploegen.”