AMSTERDAM - Christian Eriksen hoopt dat zijn basisplaats tegen AC Milan in de groepsfase van de Champions League een vervolg zal krijgen in het competitieduel met Vitesse.

"Ik moet weer zelfvertrouwen krijgen, want dat was ik wel een beetje kwijtgeraakt", vertelt de 18-jarige Ajacied aan het Algemeen Dagblad. "Ik lees over mezelf dat ik goed kan voetballen. Er zijn veel mensen die dat zeggen. Maar zelf wist het niet altijd meer."

"In de bekerwedstrijd tegen Veendam van half november kwam het goede gevoel even terug", vervolgt Eriksen. "Na rust speelde ik 'op tien' achter Mido, die het aanspeelpunt was in de spits."

"Zo voetballen, in een centrale rol in de as, ligt mij het beste. Als ik vanaf de zijkant moet komen zoals onlangs tegen VVV, dan heeft een elftal veel minder aan mij."

Smaakmakers

De Deense middenvelder was woensdag in San Siro één van de smaakmakers aan Amsterdamse zijde. Mede door zijn spel boekte Ajax een verdiende 0-2 zege in San Siro.

De overwinning was het eerste succes voor de nieuwe trainer Frank de Boer. De oud-international volgde maandagavond Martin Jol op, die na het gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen NEC (1-1) opstapte.

Vitesse

Zondag staat de formatie tegenover Vitesse in Arnhem. Een wedstrijd die volgens Eriksen niet is te vergelijken met het Champions League-duel. "In Nederland speel je veel meer man tegen man op het middenveld."

"Italiaanse ploegen geven veel meer ruimte om tussen de linies te voetballen. Goed spelen in de Champions League is alleen leuk geweest als je er in de competitie een vervolg aan geeft."

Titelaspiraties

Ajax moet winnen om de titelaspiraties niet helemaal uit het hoofd te zetten.

De Amsterdammers staan op de vierde plaats in de eredivisie, met vijf punten achterstand op de koplopers PSV en FC Twente.

FC Groningen heeft één punt meer dan de hoofdstedelingen.