AMSTERDAM - Johan Elmander is niet van plan zijn gewilde status al in de winterstop te gelde te maken. De aanvaller van Bolton Wanderers is dit seizoen met acht treffers uitstekend op dreef en staat op het verlanglijstje van onder meer Liverpool.

''Ik zet me volledig in voor Bolton zolang ik hier ben en als mijn contract na dit seizoen afloopt dan zullen we wel zien wat er gebeurt'', zegt de voormalige Feyenoorder tegenover The Bolton News.

De aanstaande transfervrije status van Elmander brengt Bolton in een lastig parket. In de strijd om Europees voetbal wil de huidige nummer zes van de Premier League het seizoen het liefst afmaken mét de Zweed, maar de kans bestaat dat hij dan in de zomer transfervrij vertrekt.

Tien miljoen

Dat wil Bolton in elk geval voorkomen, ook omdat Elmander tweeënhalf jaar geleden voor zo'n tien miljoen euro werd overgenomen van Toulouse, waarmee hij de duurste aankoop in de clubhistorie is. Bovendien heeft Bolton een schuld van tientallen miljoenen.

Bijtekenen is ook nog een optie voor de 29-jarige speler. ''Ik ben nooit iemand geweest die voor het geld gaat. Ik heb altijd gekozen met mijn hart en gevoel'', aldus Elmander.