LONDEN - Arsenal plaatste zich woensdag door een 3-1-zege op Partizan Belgrado als nummer twee van groep H achter Sjachtar Donetsk voor de achtste finales van de Champions League. Robin van Persie maakte zijn eerste doelpunt sinds mei voor de Londenaren.

De aanvaller hoopt op een grote tegenstander in de volgende ronde. Omdat drie andere Engelse ploegen groepswinnaar werden, heeft Arsenal 50 procent kans om Barcelona of Real Madrid te treffen. De loting voor de tweede ronde van de Champions League wordt op 17 december verricht.

''Als voetbalfan zou ik het geweldig vinden om tegen Barcelona of Real Madrid te spelen'', aldus Van Persie die vertrouwen heeft in het elftal waarvan hij woensdag aanvoerder van was. ''We moeten erin geloven. Als we dat doen, kunnen we grootse dingen presteren dit seizoen.''

Schalke 04 en Bayern München zijn de andere mogelijke opponenten van Arsenal in de eerste knock-outronde van de Champions League.

Wenger

Arsenal-manager Arsène Wenger hoopt Barcelona te vermijden. “Zij zijn de superfavoriet”, vertelt de Fransman aan de BBC.

“Maar we zullen zien. Vorig jaar schakelde Barcelona ons uit, al had ik het gevoel dat we kansen hadden. Thuis speelden we 2-2 en uit kwamen we zelfs op voorsprong voordat zij uitliepen naar 4-1. Het zal ervan afhangen of wij onze belangrijkste spelers kunnen inzetten.”