MADRID - Real Madrid heeft woensdagavond zijn sportieve plicht gedaan. De Spaanse topclub was in het laatste groepsduel van de Champions League veel te sterk voor Auxerre, 4-0.

Daardoor bleven de Fransen vierde en laatste in groep G, waardoor ze zijn uitgeschakeld voor een Europees vervolg.

Met een goed resultaat had Auxerre Ajax nog van verder bekeren in de Europa League kunnen afhouden. Daar zag het echter geen moment naar uit in Madrid.

Mourinho

Voor Real Madrid stond er woensdag voor het eigen publiek niets meer op het spel. De ploeg had zich als groepswinnaar al verzekerd van een plaats in de achtste finale van de Champions League.

Coach José Mourinho zat op de tribune, omdat de UEFA hem één duel schorste omdat hij eerder in Amsterdam opzichtig Sergio Ramos en Xabi Alonso had opgedragen een gele kaart en een automatische schorsing te pakken. Het tweetal ontbrak dus in Madrid. Mourinho liet meer spelers aan de kant, onder andere doelman Iker Casillas en de trefzekere Gonzalo Higuain.

Cristiano Ronaldo

Wat er wel in veld stond, was zeker niet slecht. De Portugese ster Cristiano Ronaldo deed gewoon mee. Hij bereidde in de twaalfde minuut ook de 1-0 van Karim Benzema voor.

De Franse international kopte de bal duikend binnen. Het was de driehonderdste treffer van Real in de Champions League, die in het seizoen 1995-1996 van start ging.

Benzema

Mochten de Fransen na de rust nog enige hoop hebben op Europees overwinteren, dan maakte Ronaldo daar snel een einde aan. In een snelle uitbraak werd de steraanvaller op het juiste moment aangespeeld. Zijn droge knal verdween in het dak van het doel: 2-0.

Na iets meer dan 70 minuten maakte Benzema vanuit een moeilijke hoek ook nog de 3-0. De Fransman bekroonde zijn sterke optreden in de slotfase nog met zijn derde treffer.