AMSTERDAM - Ajax-voorzitter Uri Coronel en directeur Rik van den Boog hebben afgelopen weekend een gesprek gehad met Johan Cruijff.

Cruijff zou meer invloed willen bij de club en beide bestuurders staan daar welwillend tegenover, zo meldt het Parool.

Tijdens het samenzijn sprak de voormalige nummer veertien zijn goedkeuring uit over de aanstelling van Frank de Boer als tijdelijke opvolger van de opgestapte Martin Jol. Het gesprek van anderhalf uur beviel beide partijen zo goed, dat er binnenkort een nieuwe ontmoeting volgt.

Bemiddeling

Aanvankelijk wilde Coronel niet in gesprek met Cruijff. De voorzitter liet eerder weten dat hij de kritiek van de oud-topvoetballer geen goede basis vond voor een gesprek. Dankzij bemiddeling van een derde persoon heeft het gesprek nu toch plaatsgevonden.

Van den Boog zei eerder tegenover NUsport dat de deur voor Johan Cruijff bij Ajax altijd open staat. Maandag liet de algemeen directeur overigens nog weten dat Cruijff geen enkele stem heeft gehad in de aanstelling van Frank de Boer als trainer.

Ledenraad

Dinsdag is de algemene ledenvergadering bij Ajax. Daar zal Cruijff proberen om acht oud-spelers die zijn voetbalvisie delen in de ledenraad te krijgen. Peter Boeve, Barry Hulshoff en Aron Winter zijn onder meer de kandidaten.

Daarnaast wil Cruijff oud-speler Theo van Duivenbode naar voren schuiven als kandidaat voor een functie binnen de raad van commissarissen. Dit orgaan gaat over het aannemen en ontslaan van de voorzitter en de algemeen directeur.