AMSTERDAM - Arsenal kan mogelijk ook komende maandag in de Premier League-topper tegen Manchester United niet over Cesc Fabragas beschikken. Abou Diaby moet de kraker naar verwachting eveneens aan zich voorbij laten gaan.

Fabregas blijft hinder ondervinden van de hamstringblessure waarmee hij al langer kampt. Arsenal moet daarom woensdagavond al zonder hem en Diaby de volgende ronde van de Champions League zien te bereiken.

In Groep H verzekeren de Londenaren zich bij een thuiszege tegen Partizan op eigen kracht van een plek bij de laatste zestien. Vijf dagen later volgt het competitieduel met United, waarop Fabregas zijn pijlen had gericht.

''Hij heeft dinsdag wat oefeningen op het veld gedaan'', zei Arsenal-manager Arsène Wenger. ''Maar de kans dat hij maandag speelt ligt onder de vijftig procent. De kans dat Diaby erbij is, is nog kleiner.''

Bovenaan

Arsenal begint met één punt meer dan United aan het onderlinge treffen. De ploeg van Robin van Persie staat na zestien duels bovenaan met 32 punten. De 'Mancunians' hebben wel een wedstrijd minder gespeeld doordat het duel met Blackpool afgelopen week werd afgelast.

Chelsea, dat lang koploper was maar de laatste minder presteert, is derde met dertig punten uit zestien partijen. Chelsea komt zondag al in actie bij nummer vijf Tottenham Hotspur en kan bij winst de koppositie dus (tijdelijk) overnemen.