AMSTERDAM - Chelsea wil Jeffrey Bruma in de winterstop het liefst verhuren aan een Engelse club.

De Nederlandse verdediger, die nog op weinig speelminuten kan rekenen in Londen, werd eerder in verband gebracht met PSV. De interesse uit Eindhoven blijkt niet concreet.

“Om meer aan spelen toe te komen, is verhuren een reële optie. Een club in Engeland is dan wel optie nummer één, ook voor Chelsea”, aldus Bruma in het AD.

Over de interesse van PSV kan de Nederlander kort zijn. “Dat is een uitstekende club, maar er is niks concreets. Geen idee of dat komt.”

Champions League

Bruma krijgt woensdag mogelijk een kans in de basis in de Champions Leaguewedstrijd van Chelsea tegen Olympique Marseille. “We zijn al geplaatst voor de volgende ronde, dus dat zou perspectief kunnen bieden voor mij. Maar of coach Ancelotti spelers rust gunt, blijkt pas vlak voor de wedstrijd.”

De 19-jarige verdediger erkent wel dat zijn beperkte aantal speelminuten een probleem zijn. “Het is bij een grote club moeilijk voor een jonge speler. Het is en blijft wachten tot de kans komt. Bij een topclub komt die kans simpelweg niet wekelijks voorbij."

Progressie

Bruma is er wel van overtuigd dat hij nog altijd progressie boekt. “Trainen met grote spelers is ook goed voor een jonge speler. Feit blijft wel dat wedstrijden spelen de beste manier is om beter te worden.”