AMSTERDAM - Eljero Elia gaat de internationale top halen. Dat is althans de mening van ploeggenoot Ruud van Nistelrooy. "Ik zie een extreem explosieve speler met een heel mooie techniek", zegt de HSV-spits in het magazine NUsport.

"Die combinatie is vrij uniek", vervolgt Van Nistelrooy. "Hij weet niet hoe het is in de top. Maar daar gaat hij nog wel achterkomen. Die top gaat hij halen."

Elia bekent dat hij op termijn in de Primera Division hoopt te spelen. "Spanje is mijn doel ja. Het voetbal daar is het best." Van Nistelrooy: "Ik denk dat de stap van FC Twente naar de Bundesliga goed is geweest. Ervaring opdoen, beter worden, meer tegenstand."

Ajax

Geen spijt dat de deal met Ajax niet is doorgegaan, Eljero?
Elia: "Ik wil altijd nog een keer onder (de deze week vertrokken, red.) Martin Jol trainen. Heel graag. Maar ja, dat is niet doorgegaan. Nu zit ik in Hamburg. Prima. Ik zat niet te twijfelen, Ajax zat te twijfelen."
Van Nistelrooy: "Goh verrassend. Hebben ze Mido maar gehaald…"
Nu doen ze een moord voor een echte buitenspeler.
Van Nistelrooy: "Ik heb tegen Eljero gezegd dat als-ie een jaar alles speelt bij HSV, hij die volgende stap gaat maken. Hij heeft een beetje gekwakkeld. Maar de tweede seizoenshelft gaat hij vlammen."

Vulkaan

Hoe is Eljero als mens?
Van Nistelrooy: "Rustige gozer. Leergierig en spontaan."
Hoe is Ruud als mens?
Elia: "Ook rustig. Maar… iedereen weet: je moet hem niet boos maken."
Hoe bedoel je?
Elia: "Je moet hem gewoon niet boos maken."
Wanneer is-ie boos dan?
Elia: "Als we slecht spelen. Dan is-ie gewoon… Ruud. Een vulkaan."

Rustiger

Van Nistelrooy: "Ik heb er geen moeite mee om dat te uiten. Dat hoort er gewoon bij. Als je daar als medespeler van in de war raakt dan is het niet goed. Ik had er nooit langer dan een dag last van als iemand tekeerging."

"In Engeland slaan ze elkaar de hersens in op de training, schelden elkaar verrot maar daarna is het shake hands en is de kous af. Hier doe je rustiger aan want de trainingen zijn niet besloten en dan staat het zo in de pers. Maar in de kleedkamer kan het donderen. Dat hoort erbij."

Lees het complete dubbelinterview met Elia en Van Nistelrooy in het magazine van NUsport die vanaf dinsdag in de winkel ligt en online te bestellen is. Daarin vertelt Van Nistelrooy onder andere over zijn academy en Elia waarom hij gestopt is met Twitter.