EINDHOVEN - Jeremain Lens is nog niet tevreden met het spel dat hij in zijn eerste halfjaar bij PSV heeft laten zien. “Ik ben nog lang niet op het punt waar ik wil zijn,” vertelt hij in het NUsport-magazine van deze week.

De Eindhovenaren namen Lens deze zomer voor ongeveer vier miljoen euro over van AZ.

Bovendien bewandelde Dirk Marcellis de omgekeerde weg. In zeventien competitieduels voor PSV scoorde Lens vier keer en gaf hij zeven assists.

Lens is daar nog lang niet tevreden mee. “Ik heb voor het seizoen concrete doelen op papier gezet. Die houd ik voor mezelf. Maar ik kan wel verklappen dat ik als aanvaller niet tevreden met minder dan tien doelpunten.”

Wisselvallig

De 23-jarige buitenspeler vindt dat hij in zijn eerste half jaar bij PSV te wisselvallig heeft gepresteerd. “Ik verslap tijdens wedstrijden te vaak. Soms merk ik dat de concentratie even wegvalt. Dan is de juiste focus er niet bij bepaalde aannames. Daardoor maak ik een mindere actie of geef ik een slechte voorzet.”

De totaalbalans zo vlak voor de winterstop opmakende, zegt de geboren Amsterdammer: “Ik heb veel redelijke wedstrijden gespeeld, maar de uitschieters ontbreken. Die eis ik wel van mezelf.”

Lens speelde afgelopen half jaar ook zijn eerste wedstrijden voor Oranje. In de laatste interland, tegen Turkije, stond hij zelfs in de basis. “Dat geeft aan dat ik vooruitgang boek. Ook al heb ik bij het Nederlands elftal nog niet laten zien wat ik kan. Daar ben ik niet tevreden over.”

Het uitgebreide interview met Jeremain Lens is te lezen in het nieuwe NUsport-magazine dat nu in de winkel ligt en online te bestellen is.