AMSTERDAM - Louis van Gaal eist dat Bayern München de resterende vier wedstrijden voor de winterstop winnend afsluit. "Dat is een absolute must", zegt de Nederlandse coach in de Duitse krant Bild.

Om te beginnen moet de 'Rekordmeister' woensdag voor de Champions League afrekenen met FC Basel. Dat de Duitsers al zeker zijn van de eerste plaats in de groep, mag geen excuus zijn.

"Wij zijn FC Bayern, wij mogen niet verliezen in een uitverkocht huis. De fans mogen niet teleurgesteld worden", aldus Van Gaal.

Na het treffen met Basel wachten in de Bundesliga twee confrontaties met degradatiekandidaten. Eerst zaterdag thuis tegen Sankt Pauli en volgende week zondag uit bij VfB Stuttgart. Datzelfde Stuttgart is een paar dagen later ook de tegenstander in het bekertoernooi.

Lucht

Van Gaal heeft ook vier zeges nodig om zichzelf wat lucht te verschaffen. Met een zevende plaats in de competitie zijn de resultaten teleurstellend.

De achterstand op koploper Borussia Dortmund is na het 2-0 verlies bij Schalke 04 opgelopen tot zeventien punten en dus lijkt prolongatie van de titel een utopie. In zijn eerste seizoen won Van Gaal de dubbel en bereikte hij de finale van de Champions League, waarin Internazionale te sterk was.