ROME - De spelers uit de Italiaanse voetbalcompetitie Serie A dreigen opnieuw met een staking.

Ze willen in het weekeinde van 11 en 12 december niet voetballen, uit onvrede over een slepend meningsverschil met de Italiaanse voetbalbond en competitieleiders over het afsluiten van een collectieve arbeidsovereenkomst.

Dat maakte Leonardo Grosso, voorzitter van de spelersvakbond AIC, dinsdag bekend.

De voetballers dreigden eerder dit seizoen al met een staking in september, maar die ging toen niet door omdat er toch nog ruimte bleek voor onderhandeling.

Een nieuwe poging om tot een akkoord te komen, heeft vooralsnog niets opgeleverd. Dinsdag liep de deadline van de spelersvakbond af. ''We zijn heel teleurgesteld, want de wil om tot een akkoord te komen was aanwezig'', aldus Grosso.

Fel op tegen

Het geschil draait om enkele punten uit een nieuw af te sluiten cao. De competitieleiders willen daarin laten opnemen dat spelers die bij hun club ongewenst zijn, afzonderlijk moeten trainen. Ook zouden deze spelers verplicht moeten meewerken aan een transfer. De spelersvakbond is daar fel op tegen.

In het speelweekeinde waarin de AIC wil staken, staat onder meer de topper tussen Juventus en Lazio Roma op het programma. Landskampioen Internazionale komt dat weekeinde niet in actie vanwege deelname aan het WK voor clubteams. Niet alle voetballers steunen het plan om te staken.