AMSTERDAM - Real Madrid-trainer José Mourinho kan maandagavond in ‘El Clasico’ tegen FC Barcelona niet vanaf het begin een beroep doen op Gonzalo Higuain.

Volgens de krant Marca is de Argentijn op het laatste moment niet fit genoeg bevonden voor een basisplaats.

Higuain moest vorige week de Champions League-wedstrijd tegen Ajax (0-4) al aan zich voorbij laten gaan door een rugblessure.

Benzema

In de Arena nam Karim Benzema de honneurs waar als diepste spits. Of Mourinho tegen Barcelona opnieuw opteert voor de Fransman is onzeker. Hij zou ervoor kunnen kiezen om het middenveld te versterken door Lassana Diarra op te stellen.

Veel ogen zullen gericht zijn op de in topvorm verkerende sterspelers Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Ronaldo gaat proberen voor het eerst in zijn carrière te scoren tegen Barça. Hij kwam in vijf ontmoetingen - twee namens Real - met de Catalanen niet tot een doelpunt.

Real Madrid verdedigt maandag de koppositie en zijn ongeslagen status in Camp Nou. Landskampioen FC Barcelona heeft een achterstand van één punt op de eeuwige rivaal.

Maandag

Het is de derde keer in de historie dat de meest beladen wedstrijd van Spanje op een maandag wordt afgewerkt.

Eerder gebeurde dit op 30 maart 1964 (FC Barcelona-Real Madrid 1-2) en op 3 april 1972 (FC Barcelona-Real Madrid 1-0). De meeste ‘Clasico’s’ hadden plaats op zaterdag (48) en zondag (102).