AMSTERDAM - ADO Den Haag en Sparta Rotterdam zijn het vooralsnog niet eens over een overstap van Ricky van den Bergh van Den Haag naar Het Kasteel. De club uit de Hofstad wil op zijn beurt graag Kevin Strootman van Sparta overnemen.

''We hebben met ADO Den Haag gesproken over de mogelijkheid om Ricky van den Bergh over te nemen'', laat Sparta-directeur Peter Bonthuis in het AD weten.

''In dat gesprek, waarin meerdere namen zijn genoemd, heeft ADO ons gezegd dat ze geïnteresseerd zijn in Strootman.''

Omdat ADO weinig geld wil bijleggen, heeft het behalve Van den Bergh onder meer Pascal Bosschaart, Lorenzo Piqué en Kai van Hese aangeboden bij Sparta.

Prijskaartje

De eerstedivisionist ziet echter weinig brood in zo'n soort constructie. ''Als ADO Strootman wil hebben, hangt daar een prijskaartje aan'', zegt Bonthuis. ''Dat staat los van de vraag of we Van den Bergh wel of niet gaan huren. Wij hebben niet om die andere spelers gevraagd.''

Sparta-trainer Jan Everse denkt er net zo over. ''Nu bekend is dat wij versterking zoeken, worden ons zoveel spelers aangeboden. Maar dat wil niet zeggen dat iedereen ons sterker maakt.''