MUNCHEN - Trainer Louis van Gaal van Bayern München wilde vrijdag geen onvertogen woord horen over zichzelf en zijn ploeg.

''Ik heb het nog steeds prima naar mijn zin. Het belangrijkste is de chemie tussen de technische staf en de spelers. Die is zeer goed bij ons'', benadrukte de voormalige bondscoach van Oranje.

Hij liet zijn licht schijnen tijdens een vooruitblik op de thuiswedstrijd zaterdag tegen Eintracht Frankfurt in de Bundesliga. Van Gaal bevestigde dat hij een dag eerder met de clubleiding van Bayern München had gesproken.

Ribéry

Daarin had sportdirecteur Christian Nerlinger onder meer de kritische uitspraken van zijn trainer over de Franse vedette Franck Ribéry in de Duitse media aan de orde gesteld. Volgens Van Gaal had zijn blessuregevoelige middenvelder in een recente oefenwedstrijd te weinig inzet getoond. ''Het gesprek met de directie verliep uitstekend'', verzekerde hij.

''Van Gaal provoceert soms. Je moet niets alles wat hij zegt serieus nemen'', liet Nerlinger weten. Eerder liet ook president Uli Hoeness zich een tikje laatdunkend uit over de 59-jarige Amsterdammer, met wie moeilijk te praten zou zijn.

Pittige reactie

Van Gaal liet zich vrijdag in München niet verleiden tot een pittige reactie. ''Voorlopig hebben we weer een fantastisch seizoen'', overdreef hij. Bayern staat in de Bundesliga op de achtste plaats, op liefst veertien punten van koploper Borussia Dortmund.

''We hebben de Duitse Supercup gewonnen, we hebben ons gekwalificeerd voor de achtste finales in de Champions League, we doen nog steeds mee in de Duitse beker en we staan maar vijf punten achter op de derde plaats.”

Verschil

Van Gaal: “Het enige verschil met vorig seizoen is dat Dortmund meer afstand van ons heeft genomen dan Leverkusen een jaar geleden.''

''Als we allemaal in dezelfde richting roeien, is alles nog mogelijk dit seizoen. De spelers moeten geloven in zichzelf. Dan komt het absoluut goed.''