AMSTERDAM - Mounir El Hamdaoui kan zondag met Ajax bij VVV-Venlo voetballen. De aanvaller is op tijd hersteld van een enkelblessure die hij dinsdag tijdens het door zijn club verloren duel met Real Madrid (0-4) opliep.

Ook Mido is weer beschikbaar. Hij ontbrak afgelopen week wegens een liesblessure. Voor trainer Martin Jol is het snelle herstel van El Hamdaoui een opsteker. Ajax scoorde de laatste vijf duels alleen tegen BV Veendam (3-0).

Daarbij is Luis Suarez voorlopig niet beschikbaar. De aanvoerder is voor zeven duels geschorst omdat hij afgelopen zaterdag tegenstander Otman Bakkal in zijn nek beet.

Plezier

Jol erkende vrijdag dat hij de laatste tijd met minder plezier naar zijn werk gaat. ''Maar ik ben een professional. We moeten alles snel weer krijgen zoals het was."

"We beschikken niet over echte buitenspelers. Dat is jammer, want zestig procent van de doelpunten wordt volgens mij vanaf de zijkant voorbereid. We moeten het dus anders oplossen.''

Balans

Jol: ''De defensie moet minder kansen weg geven en het middenveld moet weer beter in balans zijn. We moeten ook minder voorspelbaar aanvallen. Soms moeten we diepte zoeken, een ander keer moeten we iemand weer in zijn voeten aanspelen."

"De druk neemt toe als een club als Ajax niet wint. We missen Suarez voorlopig, maar we hebben nog steeds voldoende spelers die tegen VVV-Venlo het verschil kunnen maken.''