AMSTERDAM – Mario Been is te spreken over de eerste dagen van Jhonny van Beukering bij Feyenoord. De 27-jarige spits traint de komende tijd mee om een contract af te dwingen in Rotterdam.

“Mijn eerste indruk van Jhonny is goed”, vertelde de Feyenoord-trainer aan het Algemeen Dagblad. “Dat wil overigens niet zeggen dat wij al een beslissing hebben genomen. Het kwartje is bij hem gevallen, volgens mij.”

“Hij is afgetraind en fit”, gaat Been verder. “Alleen nog niet wedstrijdfit, maar dat kan ook niet na een lange periode zonder wedstrijden. Jhonny blijft voorlopig meetrainen, de voortekenen zijn goed.”

Proefspeler

Van Beukering gaf eerder aan tevreden te zijn over zijn eerste dagen bij Feyenoord. “Het niveau kon ik wel aan. Ik ben hartstikke gretig en wil het gras hier opvreten”, verklaarde de aanvaller na afloop van zijn eerste training.

Over de andere proefspeler, Andreas Haddad, wordt vandaag een besluit genomen door de technische staf. De Zweedse aanvaller kan transfervrij vertrekken bij Assyriska Föreningen.

Oude bekenden

Been en Van Beukering zijn oude bekenden van elkaar. De voormalige coach van Excelsior en NEC kent de spits nog uit zijn tijd in Nijmegen. Hier verwijderde hij de aanvaller uit de selectie, omdat hij overgewicht had.

Van Beukering is transfervrij nadat NEC in de zomer zijn aflopende contract niet verlengde. Hij was de afgelopen tijd zonder succes op proef bij AGOVV, SC Cambuur en Swansea City.

In september speelde hij bij Go Ahead Eagles, maar hier leverde hij na een maand zijn contract al weer in.