ALMELO - Heracles Almelo heeft zondag met succes de bekernederlaag van donderdag tegen de amateurs van Achilles'29 van zich af gevoetbald. De Almeloërs wonnen in het eigen Polman Stadion met 3-0 van FC Groningen, dat pas zijn derde nederlaag van het seizoen leed.

De Zweed Samuel Armenteros was de gevierde man bij de thuisploeg. Hij maakte in de eerste helft het eerste doelpunt en had daarnaast een belangrijk aandeel in de 2-0 van de Braziliaan Everton.

Beide ploegen maakten er zeker in de eerste twintig minuten een boeiend schouwspel van. Kansen waren er over en weer. Onder anderen Tim Matavz van FC Groningen (drie keer) en Mark-Jan Fledderus, Andrej Rendla en Kwame Quansah van de thuisploeg hadden het vizier echter niet op scherp.

De laatstgenoemden liepen elkaar na goed voorbereidend werk van Armenteros in de weg, waardoor de grootste kans van de thuisploeg eveneens werd verprutst.

Overtoom

In de 41e minuut was het wel raak. Na een fraaie actie van Willie Overtoom aan de linkerkant van het veld wist Armenteros wel het net te vinden. De aanvaller draaide zich tussen de verdedigers van FC Groningen knap vrij en prikte de bal in de verre hoek. Die voorsprong was verdiend.

Na de pauze moest Groningen op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg van trainer Pieter Huistra werd echter zelden gevaarlijk. Ook het inbrengen van aanvaller Koen van de Laak had niet het gewenste effect.

De thuisploeg bleef eenvoudig overeind en kwam er daarnaast vaak gevaarlijk uit. Zo zag Armenteros een inzet knap gekeerd door doelman Luciano en kopte Everton uit een hoekschop voorlangs.

Eenvoudig

Twintig minuten voor tijd besliste Everton het duel. Hij was het eindstation van een knappe aanval. Armenteros stuurde Darl Douglas diep op rechts. Zijn voorzet werd door Overtoom binnengeschoten.

Dat schot werd nog gekeerd, waarna Everton de rebound eenvoudig kon binnenschuiven. Douglas had drie minuten later de 3-0 op zijn schoen, maar zijn inzet belandde op de paal.

Looms

Heracles bleef ook daarna de gevaarlijkste ploeg. Verdediger Mark Looms zette uit een hoekschop de verdiende 3-0 eindstand op het scorebord. Door de overwinning klom Heracles naar de twaalfde plaats van de eredivisie.

FC Groningen blijft ondanks de nederlaag de nummer vier. Naaste concurrent AZ liep wel drie punten in door de zege op Ajax.