LONDEN - Arsenal heeft zich opgewerkt naar de tweede plaats in de Premier League. De ploeg van trainer Arsène Wenger versloeg zondag Everton met 2-1 en passeerde Manchester United op de ranglijst.

Door de uitzege kwam Arsenal op twee punten van koploper Chelsea.

Verdediger Bacary Sagna opende de score voor Arsenal. Het was zijn tweede treffer in ruim 140 duels voor de Londense ploeg. Drie minuten na de rust tekende Cesc Fabregas voor de 2-0.

Pas in de slotfase kon Everton, waar international John Heitinga alleen de eerste helft speelde, iets terugdoen. Tim Cahill scoorde tegen: 2-1. Robin van Persie zat bij Arsenal de hele wedstrijd op de bank.

Zenden

Sunderland heeft koploper Chelsea zondag een fikse tik gegeven. De ploeg, met Boudewijn Zenden in de basis, won het uitduel verrassend met 3-0.

Nedum Onuoha op slag van rust, Asamoah Gyan kort na de pauze en Danny Welbeck kort voor het einde zorgden met hun treffers voor de surprise. Het waren de eerste tegengoals die Chelsea dit seizoen in de competitie op eigen veld incasseerde.

Arsenal heeft twee punten minder dan Chelsea. Nummer drie Manchester United voorkwam zaterdag bij Aston Villa in de slotfase een nederlaag (2-2) en heeft drie punten minder dan Chelsea.