NIJMEGEN - ADO Den Haag heeft zondag kort voor tijd een 1-0 voorsprong bij NEC uit handen gegeven.

In de slotfase zorgde Ramon Zomer voor de verdiende gelijkmaker nadat de ongelukkige verdediger Nathaniel Will voor rust een eigen doelpunt maakte in het aantrekkelijke en levendige gevecht.

Beide ploegen zorgden voor puur vermaak. Zowel NEC als ADO Den Haag zocht veelvuldig de aanval, waardoor het gevecht uitgroeide tot een aantrekkelijk duel, met kansen over en weer. Björn Vleminckx en Lasse Schöne waren voor NEC dicht bij een doelpunt, Dmitri Boelikin en Timothy Derijck voor ADO Den Haag.

Aanvallende druk

Zes minuten voor rust kwam ADO Den Haag op voorsprong. Ramon Leeuwin stuurde op rechts de snelle Wesley Verhoek weg. Verdediger Nathaniel Will gleed vervolgens de voorzet van Verhoek ongelukkig achter zijn eigen doelman Jasper Cillessen.

Na de pauze zette NEC nog meer aanvallende druk op ADO Den Haag. De uitblinkende Lasse Schöne zette daarbij met puntgave acties de lijnen uit. ADO Den Haag bleef eveneens gevaarlijk.

Op de vleugels maakten Verhoek en Frantisek Kubik het hun bewakers lastig en in de punt van de aanval eiste de Russische spits Boelikin de aandacht van de Nijmeegse defensie op.

Tumultueuze slotfase

Het aanvallende geweld van NEC leverde een flink aantal kansen op de verdiende gelijkmaker op. Will, Vleminckx en Bram Nuytinck misten echter in kansrijke positie. Aan de andere kant verzuimden Verhoek en Lex Immers bij een snel uitgevoerde uitval de marge te verdubbelen.

In de tumultueuze slotfase, waarin de zwak leidende scheidsrechter Michel Winter de orde maar met moeite kon bewaren, probeerde trainer Wiljan Vloet met een dubbele wissel alsnog de gelijkmaker te forceren. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd lukte dat via Ramon Zomer, waarmee NEC uiteindelijk toch loon naar werken kreeg.