Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

'Bayern kan nog kampioen worden'

AMSTERDAM – Philipp Lahm heeft er ondanks de slechte competitiestart van Bayern München nog alle vertouwen in dat hij met zijn ploeg de landstitel kan prolongeren.
Door NUsport

“Ik vind de situatie bij Bayern niet zo dramatisch. In de beker en de Champions League verloopt alles perfect, beter kan het niet. En in de Bundesliga? Ik zeg het maar gelijk: we hebben nog goede kansen om kampioen te worden”, verklaart de verdediger tegenover Bild.

Drukke zomer

Lahm denkt dat de moeizame start alles te maken heeft met de drukke zomer die de meeste spelers achter de rug hebben. “Een seizoen na een WK is altijd moeilijk. We hebben nu vijf tot zes punten te weinig, maar alles is nog mogelijk.”

De international van Duitsland weet ook dat koploper Borussia Dortmund inmiddels vijftien punten voor staat op Bayern, maar hij verwacht niet dat de ploeg van coach Jürgen Klopp constant zal blijven presteren.

Jonge ploeg

“Als Dortmund één of twee keer verliest, wordt het echt interessant. Dan gaan we kijken hoe ze reageren. Het is een heel goed team, maar ze zijn ook erg jong. In vergelijking met ons missen ze de ervaring.”

Lahm denkt dat een spoedige terugkeer van de geblesseerde topspelers Bayern zal helpen in de race op de titel. “Eerdaags keren ook Arjen Robben en Franck Ribéry nog terug. We moeten alleen geen punten meer laten liggen. Wij zijn het beste team in de competitie en dat blijven we ook.”


Lees meer over:

philipp lahm

Aanbevolen artikelen