AMSTERDAM - Voor Dick Advocaat heeft de oefeninterland tegen België van woensdag geen bijzondere lading.

De Nederlander leverde in april zijn contract in als bondscoach van de ‘Rode Duivels’ toen hij een aanbieding kreeg om keuzeheer van Rusland te worden.

“Georges Leekens (de opvolger van Advocaat, red.) vroeg me of we al een wedstrijd hadden vastgelegd voor 17 november”, verhaalt Advocaat in Het Nieuwsblad.

“Hij vroeg of ik bezwaar had om tegen België te spelen. Ik had geen bezwaar, maar wilde erbuiten blijven. Leekens zette het in gang en de beide bonden kwamen eruit."

De wedstrijd tegen België wordt afgewerkt in Rusland.

Goede generatie

Advocaat is nog altijd verbaasd over de reacties op zijn vertrek. “Niemand in deze zaal had de aanbieding die ik kreeg geweigerd. Niemand. Ik moest mijn verstand laten spreken."

“Het speelde mee dat deze Russische generatie een goede generatie is. Ik leidde een groot aantal spelers op bij Zenit. Ze staan qua ervaring verder dan de Belgen.”

Advocaat verwacht niet dat hij na zijn periode bij Rusland met pensioen gaat. “Ik zal altijd bezig blijven. Ik weet: als ik me met Rusland niet voor het EK kwalificeer, ben ik daar ook weg."