MÜNCHEN - Trainer Louis van Gaal van Bayern München is blij dat bondscoach Joachim Löw van Duitsland internationals Philipp Lahm en Thomas Müller thuis laat voor de oefeninterland op woensdag tegen Zweden.

Dat meldde de trainer vrijdag in München. ''Ik heb met Löw gesproken. En hij heeft begrip getoond voor de situatie bij Bayern'', aldus de Amsterdammer. ''Ik denk ook dat de spelers blij zijn met een pauze.''

Bayern kent een moeilijke seizoenstart, mede door de vele blessuregevallen in de selectie. Een aantal blessures was het gevolg van uitstapjes van spelers met de nationale ploegen van hun land.

Zo keerden Miroslav Klose, Ivica Olic en Mark van Bommel met een blessure terug van een interland.

Robben

Daarnaast steggelen Bayern en de Nederlandse voetbalbond KNVB al enige tijd over een schadevergoeding voor Arjen Robben die zich geblesseerd meldde bij Bayern na het WK in Zuid-Afrika.

Naast Müller en Lahm zijn ook Klose en Holger Badstuber van de ploeg uit München niet geselecteerd door Löw. De twee zijn net hersteld van een blessure. Bayernspelers Toni Kroos, Bastian Schweinsteiger en Mario Gomez zijn wel opgeroepen.

Van Bommel

Ook Mark van Bommel werd door de Nederlandse bondscoach Bert van Marwijk opgenomen in de groep voor de oefeninterland tegen Turkije, woensdag in Amsterdam.

Van Bommel sloot woensdag weer aan bij de groepstraining van Bayern München nadat hij een maand geleden met een knieblessure was teruggekeerd van twee EK-kwalificatieduels met Oranje.

De aanvoerder van de Duitse kampioen kan zondag in de competitiewedstrijd tegen FC Nürnberg zijn rentree maken.