EINDHOVEN - Stanislav Manolev zit zaterdagavond niet bij de PSV-selectie voor het duel tegen Excelsior. De Bulgaar maakte in de bekerwedstrijd tegen Spakenburg zijn rentree nadat een liesblessure hem twee maanden aan de kant had gehouden.

Maar coach Fred Rutten wil hem de tijd geven. ''Hij zal zaterdag trainen en maandag 90 minuten maken met Jong PSV. Dinsdag zullen we bekijken of dat goed is gegaan en verder bekijken we het van dag tot dag'', aldus Rutten vrijdag op de website van PSV.

Hij kan zaterdag ook niet over Jonathan Reis en Jagos Vukovic beschikken. De twee zijn geschorst. Verder is de selectie compleet.

Bouma

Rutten sprak niet met Wilfred Bouma over diens afzegging voor Oranje. ''Niemand kent zijn lichaam zo goed als Wilfred zelf”, aldus de trainer. Hij had wel een onderhoud met Nordin Amrabat naar aanleiding van diens uitlatingen voor tv na PSV-Spakenburg. De aanvaller is ontevreden over zijn situatie in Eindhoven.

''Ik heb daar enigszins begrip voor. Hij is emotioneel en heeft dat even niet onder controle gehad, maakte even een stapje te ver. Vrijdagochtend heb ik met hem gesproken en dat is allemaal uit de wereld.”

Lelijk eendje

Tegenstander Excelsior is volgens Rutten allang niet meer het lelijke eendje van voorheen. ''De coach heeft er verstandig aan gedaan om vanuit een underdogpositie te spelen. Dat heeft krachten losgemaakt in dat team. Daar is goed op ingespeeld. Volgens de ‘kenners’ zou Excelsior nul punten halen, maar dat is anders uitgepakt.''

Hoewel de Rotterdammers zich in de beker lieten verrassen door Sparta Nijkerk, is Rutten beducht voor de club. ''Ook al hebben ze nu een paar tikken gehad, ze pakken altijd weer ergens één of drie punten."

"Dat gebeurt meestal op het kunstgras in eigen huis, maar ik heb de laatste paar wedstrijden gezien en het team staat bijna altijd goed. Ze willen ook voetballen en hebben op het middenveld een paar spelers die dat kunnen”, stelt de trainer van PSV.