ROTTERDAM - Rob van Dijk kan zondag het doel van Feyenoord verdedigen in de wedstrijd tegen sc Heerenveen. De keeper kampte de afgelopen dagen met een blessure aan zijn elleboog, maar is fit genoeg om onder de lat plaats te nemen.

''Rob heeft een laatste test ondergaan en kan spelen tegen Heerenveen', zei trainer Mario Been op de website van Feyenoord. ''Hij is belangrijk voor ons met zijn ervaring en de leiding die hij geeft aan de verdediging.''

Fedor Smolov trainde na een hamstringblessure ook weer volledig mee. ''We zullen zaterdag kijken hoe zijn lichaam reageert en op basis daarvan een beslissing nemen of hij er tegen Heerenveen bij is'', aldus Been.

Uitgeschakelden

Been kan tegen sc Heerenveen niet beschikken over de langdurig uitgeschakelden Bart Schenkeveld, Jon Dahl Tomasson, Dani Fernández, Leroy Fer en Sekou Cissé.

Kamohelo Mokotjo is fit genoeg om tegen de Friezen bij de wedstrijdselectie te zitten. De Zuid-Afrikaanse middenvelder maakte maandag zijn rentree bij de beloften na een knieblessure.