AMSTERDAM – Maarten Stekelenburg is met Schalke’s Manuel Neuer de topkandidaat om Pepe Reina op te volgen, mocht laatstgenoemde komend seizoen vertrekken bij Liverpool.

De Spaanse doelman tekende dit jaar een nieuw zesjarig contract.

Reina heeft echter een ontsnappingsclausule in zijn verbintenis staan waarbij hij medio 2011 de club van de nieuwe eigenaren New England Sports Ventures (NESV) kan verlaten voor ongeveer 23 miljoen euro. Eerder werd Arsenal in verband gebracht met de Spaanse international.

Neuer geniet volgens The Telegraph echter de voorkeur boven Stekelenburg. De sluitpost van Schalke 04 zou met zijn prijskaartje van 14 miljoen euro en leeftijd (24) beter passen in de nieuwe filosofie van Liverpool om jonge spelers aan te trekken.

Manchester United

Stekelenburg, wiens contract medio 2012 afloopt en geen gelimiteerde transfersom kent, stond eerder in de belangstelling van Manchester United.

De 28-jarige doelman van Ajax en Oranje gaf eerder in het magazine van NUsport aan zijn huidige verbintenis niet te verlengen en Amsterdam alleen te verlaten voor een topclub.