AMSTERDAM - Mido is opgelucht dat hij donderdag voor het eerst sinds zijn rentree bij Ajax weer het net heeft gevonden. De Egyptische stormram scoorde in het bekertreffen met BV Veendam voor het eerst sinds februari 2003 weer een doelpunt in het shirt van de Amsterdammers.

"Het was erg belangrijk om meteen te scoren als ik de kans kreeg", kijkt Mido terug op zijn invalbeurt op de website van Ajax. "Het voelde geweldig om weer te scoren. Ik ben blij dat de fans nog steeds vertrouwen in me hebben."

Volgens de 27-jarige aanvaller was de bekeroverwinning (3-0) een cruciale. "Na het slechte resultaat van afgelopen weekeinde was het belangrijk om terug te vechten."

Dat vond ook trainer Martin Jol. "De laatste wedstrijd is lastig geweest. Maar ik ben blij dat we Mido achter de hand hebben."

Suarez

Luis Suarez was eveneens blij om na vijf wedstrijden zonder treffer weer een goal mee te pikken. "De laatste weken heb ik geen geluk gehad. Het maakt niet uit, omdat Ajax steeds drie punten pakte", aldus de spits uit Uruguay.

Het gebrek aan treffers na de nederlaag tegen ADO rekende Suarez zich echter wel aan. "Daarom was ik ook zo boos."