Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Middlesbrough wil Emnes terug

SWANSEA - Tony Mowbray is oud-Spartaan Marvin Emnes woensdag persoonlijk gaan 'ophalen'.
Door ANP

De nieuwe trainer van Middlesbrough had er een reis van bijna zes uur voor over om de oud-Spartaan in zijn laatste wedstrijd voor Swansea aan het werk te zien tegen Bristol (0-1) en hem daarna op te eisen.

De 22-jarige aanvaller was voor een maand verhuurd aan de club uit Wales, die dit seizoen aanzienlijk meer succes heeft in de Championship, en imponeerde daar zeer.

Emnes tekende afgelopen weekeinde voor de enige treffer in de topper bij rivaal Cardiff. Dat kon hij tegen Bristol niet herhalen.

Jonathan Stead liet Dorus de Vries al na zes minuten kansloos. Het bleef bij die 0-1. Kemy Augustien had ook een basisplaats bij de thuisclub.

Trainerswissel

Emnes paste dit seizoen niet zo in de plannen van Boro-trainer Gordon Strachan, maar die werd onlangs door de slechte resultaten ontslagen.

Zijn opvolger Mowbray wil met een zo compleet mogelijke selectie aan de slag en weigerde derhalve de voormalig jeugdinternational langer uit te lenen aan Swansea, dat hem graag had gehouden.

''We halen Marvin terug om onze opties te vergroten'', lichtte Mowbray op de website van Middlesbrough toe.

''Ik hoop dat hij zijn geweldige vorm ook bij ons kan tonen en net zo veel indruk maakt als bij Swansea.'' Dat kan eventueel zondag al wanneer 'Boro' uitgerekend op bezoek moet bij Swansea.


Lees meer over:

Middlesbroughmarvin emnes

Aanbevolen artikelen