Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Hannover herdenkt vorig jaar overleden Enke

HANNOVER - Hannover 96 heeft woensdag de vorig jaar overleden Robert Enke herdacht. De doelman pleegde exact een jaar geleden zelfmoord door voor een trein te springen.
Door ANP

Supporters konden in een tent naast het stadion, de AWD Arena, een herdenkingsboek tekenen en bloemen leggen.

Voormalig international Enke (32) leed aan depressiviteit en faalangst. De doelman, die onder meer voor Benfica en FC Barcelona speelde, zag op 10 november 2009 geen andere uitweg dan zichzelf van het leven te beroven.

Enke werd enkele dagen later door ongeveer 40.000 mensen herdacht in de AWD Arena. Daarbij waren ook de spelers van de nationale ploeg aanwezig.

Taboes

Enke werd woensdag ook herdacht tijdens een besloten plechtigheid op de begraafplaats. Bondscoach Joachim Löw was daarbij aanwezig, net als de voorzitter van de Duitse voetbalbond, Theo Zwanziger.

''Robert Enke had zijn zwakheden. We moeten ervoor oppassen van die zwakheden geen taboes te maken, maar ze juist bespreekbaar maken'', aldus Zwanziger.

Eigen kring

De spelers van Hannover 96 trainden achter gesloten deuren. Zij wilden hun overleden teamgenoot in eigen kring herdenken.

De burgemeester van Hannover maakte woensdag bekend dat een straat bij het stadion wordt vernoemd naar Robert Enke. Het stadsbestuur moet daar nog wel formeel toestemming voor geven.


Lees meer over:

hannover 96

Aanbevolen artikelen