AMSTERDAM – John Heitinga moet woensdag het competitieduel van Everton met Bolton Wanderers noodgedwongen laten schieten. De 26-jarige verdediger kampt met knieklachten.

“Er is een scan gemaakt en ik heb wat peesirritaties aan de buitenkant van mijn rechterknie”, vertelt Heitinga aan De Telegraaf. “Het gevolg van overbelasting.”

De voormalige speler van Ajax en Atletico Madrid denkt zondag in de thuiswedstrijd tegen Arsenal wel weer op het veld te kunnen verschijnen. “Ik ga ervan uit dat ik dan kan spelen.”

Groepstraining

“Vrijdag moet ik de groepstraining zien te hervatten. Dan heb ik in totaal drie dagen volledige rust gehad”, zegt de international van Oranje.

Heitinga kende een moeizame start van de competitie. De verdediger kampte met meerdere kleine blessures en was daardoor niet altijd zeker van een basisplaats. De laatste vier duels stond hij weer in de basis.

Fellaini

Er was ook goed nieuws uit de ziekenboeg van Everton. Middenvelder Marouane Fellaini is hersteld van een hamstringblessure die hij een maand geleden opliep in de EK-kwalificatiewedstrijd van België tegen Oostenrijk.

“Het gaat steeds beter met hem”, zegt manager David Moyes op de website van de club. “Hij ligt een week voor op zijn revalidatieschema en zit in de selectie voor het treffen met Bolton.”

Opmars

Everton is aan een opmars bezig in de Premier League. De ploeg uit Liverpool begon uiterst wisselvallig aan de competitie, maar behaalde twaalf punten in de laatste zes wedstrijden, onder meer door een zege op aartsrivaal Liverpool (2-0).