ZWOLLE - Trainer Michel Preud'homme van FC Twente feliciteerde heel FC Zwolle dinsdagavond laat met het sterke optreden in de onderlinge bekerwedstrijd.

De lijstaanvoerder van de eredivisie versloeg de koploper van de Jupiler League uiteindelijk in de noodzakelijke strafschoppenreeks (5-3), na een eindstand van 1-1 in de normale speeltijd en de verlenging.

''Ik denk dat we elkaar volgend jaar wel gaan terugzien'', liep de Belgische coach alvast vooruit op mogelijke promotie van de Zwollenaren.

Boschker

Preud'homme sprak van een evenwichtige wedstrijd. ''Met 1-1 als logische uitslag'', merkte hij op. ''Dankzij enkele schitterende reddingen van doelman Sander Boschker kwamen we de verlenging ongeschonden door."

"Daarna was het met de strafschoppenserie een loterij, al zeg ik dat altijd tussen haakjes. Want door koelbloedigheid, concentratie en kwaliteit kun je vanaf elf meter wel degelijk het verschil maken. En dat is gelukkig gebeurd.''

Ook in de strafschoppenreeks vervulde Boschker een hoofdrol. Zijn redding op de derde trap van invaller Frank Olijve bleek doorslaggevend. De 40-jarige keeper kreeg van Preud'homme voor één keer weer eens de voorkeur boven vaste keus Nikolai Michailov, die in Zwolle op de bank bleef.

Bruggink

Nieuwkomer Arnold Bruggink was niet zo tevreden over zijn eerste optreden als basisspeler bij FC Twente. ''Ik vond mezelf niet zo best'', bekende de aanvaller, die in de 64 minuut werd gewisseld.

''Ik wilde mezelf graag waarmaken. Maar als je dan nog niet zoveel wedstrijdritme hebt, valt dat niet mee. Ik zat er na een uur behoorlijk doorheen. Ik moet in alle opzichten nog een beetje groeien bij FC Twente.''