AMSTERDAM - FC Utrecht heeft met succes beroep aangetekend tegen de schorsing van Jacob Lensky. Lensky ontving in de wedstrijd tegen PSV een directe rode kaart, waarna de aanklager van de KNVB de middenvelder een wedstrijd wilde schorsen.

De club uit de Domstad besloot het voorstel van de tuchtcommissie van de KNVB niet te accepteren en in beroep te gaan. Utrecht en Lensky waren van mening dat de speler eerst de bal raakte en daarna pas tegenstander Ola Toivonen.

Scheidsrechter Jan Wegereef oordeelde anders en trok rood. Bovendien gaf hij PSV een penalty, die Balázs Dzsudzsák benutte. PSV won de wedstrijd met 1-2. De aanklager wilde Lensky vervolgens een wedstrijd schorsen.

Gelijk

Via tv-beelden en foto’s haalden Utrecht en Lensky maandagavond hun gelijk tijdens het beroep. “Wat wij direct al zeiden, is nu door de tuchtcommissie overgenomen”, zei Foeke Booy, technisch directeur, op de website van Utrecht. “Jacob heeft Toivonen niet onreglementair afgestopt.”

Utrecht kan nu in het bekertreffen woensdag met AGOVV gewoon een beroep doen op Lensky. De ploeg probeert in Apeldoorn de vierde ronde van de KNVB-beker te overleven.