AMSTERDAM - Alex Ferguson heeft de messen geslepen aan de vooravond van de derby van Manchester. De manager van United denkt dat aartsrivaal City spelers zal blijven kopen totdat het eerste zilverwerk binnen is.

"Het is duidelijk dat de goede competitiestart van City voor een speciaal tintje zorgt", refereert Ferguson op de website van ManUnited aan de vierde plek van 'The Citizens'. "Ze geven bakken met geld uit en zullen dat blijven doen totdat er iets gewonnen wordt."

Manchester City kocht in de zomer onder anderen David Silva (van Valencia), Yaya Touré (Barcelona) en Mario Balotelli (Inter).

Het jaar doorvoor maakten onder meer Carlos Teves, Roque Santa Cruz, Emmanuel Adebayor en Patrick Vieira de overstap naar de ploeg die eigendom is van de Abu Dhabi United Group.

Nieuwe investeringen

Nieuwe investeringen van de aartsrivaal in de komende transferperiodes worden door Ferguson niet uitgesloten.

"Je weet dat ze zullen blijven kopen en daar kunnen we niets tegen doen. City doet volop mee in de titelstrijd en zal zeker proberen dit seizoen zijn slag al te slaan."

Afwezigen

ManU moet het woensdagavond mogelijk doen zonder sterspelers Nani en Ryan Giggs. Beide spelers kampen met blessures en hun inzetbaarheid is twijfelachtig. Wayne Rooney is herstellende van een enkelblessure en laat de derby sowieso schieten.

De ploeg van trainer Roberto Mancini, die thuis speelt, mist op zijn beurt in ieder geval Balotelli, die in het competitieduel met West Bromwich Albion met een rode kaart van het veld werd gestuurd.

United staat na elf speelrondes in de Premier League op de tweede plaats met drie punten meer dan City en twee punten minder dan koploper Chelsea.