AMSTERDAM – Joey Didulica is door Gertjan Verbeek niet opgenomen in de selectie van AZ voor het bekerduel met FC Eindhoven. De doelman is de komende twee dagen niet welkom bij de club, nadat hij in de media kritiek leverde op zijn coach.

Didulica die het seizoen in Alkmaar begon als eerste keeper, heeft zijn plaats onder de lat inmiddels af moeten staan aan Sergio Romero.

Volgens de Australiër is de transferwaarde van de Argentijn de reden dat hij speelt en niet zozeer zijn kwaliteiten.

Alles eruit wringen

“Het gaat er bij AZ niet om dat de beste spelers spelen, maar de duurste. De club wil financieel alles eruit wringen wat er maar in zit”, zegt de oud-Ajacied volgens VI tegen RTV Noord-Holland.

Dat de prestaties van spelers van ondergeschikt belang zijn bij AZ blijkt volgens Didulica ook uit het feit dat verdediger Kew Jaliens dit seizoen weinig aan spelen toekomt.

“Hij was de beste speler van de voorbereiding en tevens onze aanvoerder. Maar tijdens de eerste wedstrijd van betekenis zat hij op de bank. Waarom? Omdat hij minder waar is dan andere spelers.”

Naar eer en geweten

Verbeek gaf in een reactie aan zich niet te herkennen in de kritiek van Didulica. “Als Joey dat vindt, mag hij dat vinden. Maar ik stel iedere week naar eer en geweten het beste team op. Dat heb ik Joey ook verteld.”

De club liet maandag op de eigen website weten dat de directie en coach Verbeek een onderhoud hebben gehad met de doelman en hem twee dagen vrijaf heeft gegeven om zich te bezinnen op zijn uitlatingen.