ALKMAAR - Luc Castaignos scoorde in de uitwedstrijd tegen AZ (2-1) zijn tweede doelpunt in het eerste van Feyenoord. Toch liep de achttienjarige spits na afloop met gebogen hoofd van het veld.

“Ik had liever gewonnen en niet gescoord,” zegt hij tegenover NUsport.

Castaignos krijgt sinds het thuisduel met Ajax van medio september het vertrouwen van trainer Mario Been als eerste spits.

“Ik denk dat ik mezelf goed ontwikkel. Vooral in het positie kiezen in het veld ga ik vooruit. Maar er zijn natuurlijk nog genoeg dingen die beter moeten.”

Zoals?
“Vooral mijn linkerbeen en het koppen. Daar train ik dit seizoen na de reguliere trainingen veel op, samen met assistent-trainer Leon Vlemmings.”

Bij Oranje onder 19 werk je samen met je voormalige ploeggenoot en mentor Roy Makaay. Zou je hem bij Feyenoord ook niet als spitsentrainer willen hebben?
“Ha, ik denk niet dat Roy er tijd voor heeft om wat bij het eerste van Feyenoord te gaan doen. Hij is nu heel druk met de trainerscursus, Oranje onder 19 en de Feyenoord-jeugd.”

Mede doordat Feyenoord geen geld heeft voor versterkingen ben jij dit seizoen al op jonge leeftijd voor de leeuwen geworpen, in een slecht draaiend elftal. Zie je dat als een voordeel of een nadeel?
“Dat ik veel aan spelen toekom is natuurlijk een voordeel. De supporters steunen me fantastisch, dus last van druk heb ik niet. Ik krijg er juist een kick van als ze mijn naam scanderen. Maar het lijkt me logisch dat ik liever in een lekker draaiend elftal had ingestroomd. Al moet ik zeggen dat ik ons spel tegen AZ gewoon goed vond. We hebben de doelpunten alleen te makkelijk weggeven en daardoor onnodig verloren.”

Wat zijn jouw doelen voor dit seizoen?
“Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen. En mezelf blijven ontwikkelen.”

Heb je een streefaantal doelpunten in je hoofd?

“Nee, daar doe ik niet aan. Houd het maar op: zoveel mogelijk.”