AMSTERDAM - Club Brugge heeft zondag in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen Standard Luik. Het duel tussen de twee Belgische grootmachten is van oudsher een topper in de Eerste Klasse, maar gezien de stand van de ranglijst kan dat momenteel niet gezegd worden.

Met de puntendeling schieten beide teams weinig op. Het Club van trainer Adrie Koster blijft slechts achtste, terwijl Standard vooralsnog niet verder komt dan de vierde plaats.

De puntendeling zal de positie van de onder druk staande Koster er niet zekerder op maken, al was zijn ploeg dicht bij de zege.

Ronald Vargas boog eigenhandig een 0-1 achterstand, opgelopen door een eigen doelpunt van Jeroen Simaeys, om in een 2-1 voorsprong.

Gohi Bi Cyriac produceerde na 71 minuten de gelijkmaker. Laurent Ciman (Standard) en Bruggenaar Simaeys werden nog van het veld gestuurd met hun tweede gele kaart. Bij Club Brugge speelde Ryan Donk de hele wedstrijd.

Anderlecht

De topper tussen koploper Racing Genk en achtervolger Anderlecht mondde uit in een 1-2 zege voor de bezoekers. Het was de tweede nederlaag op rij voor Genk, dat nu 27 punten bezit, twee meer dan Anderlecht.

Romelu Lukaku maakte in de 53e minuut de winnende treffer. Via de Amerikaan Sacha Kljestan was ‘Paars-Wit’ na negen minuten op voorsprong gekomen, Thomas Buffel remiseerde halverwege het eerste bedrijf.

AA Gent staat derde met 25 punten, voor Standard Luik met 24 punten. Met twintig punten bezet Club Brugge de achtste positie.