AMSTERDAM - Mario Been maakt zich na afloop van de nederlaag van Feyenoord tegen AZ geen zorgen. "Als wij de komende weken dit niveau weten te halen, dan komen de punten vanzelf."

De trainer zag zijn ploeg in Alkmaar tegen de zevende nederlaag van het seizoen aanlopen. Onnodig oordeelde hij na afloop. "Wij speelden goed", blikt Been terug voor de camera van Eredivisie Live. "In de rust zei ik nog: geen domme dingen doen, het gaat prima."

Uiteindelijk waren het volgens de coach twee momenten waarop Feyenoord de wedstrijd uit handen gaf. "Wij verliezen de wedstrijd op twee stomme momenten, maar toch kunnen wij terugkijken op een uitstekende wedstrijd."

Voorzichtig

"Ik vond dat wij de eerste goal verdienden. Wij kwamen veel bij de zestien meter van AZ en brachten de bal vaak voor het doel. We konden het alleen niet verzilveren."

Been gaf toe dat hij, ondanks de achterstand, voorzichtig was met zijn wissels. "Vorige week (10-0 nederlaag tegen PSV - red.) zit nog in het achterhoofd. Dat wil je niet nog een keer dus ga je voorzichtig te werk."

"Maar uiteindelijk moet je wel va banque spelen. Het wordt dan nog 2-1 en dan hoop je dat de bal nog een keer goed valt. Helaas gebeurt dat niet."