ALKMAAR - AZ maakte zondag allerminst indruk voor eigen publiek, maar won wel van Feyenoord: 2-1. De Rotterdammers misten de aanvallende kwaliteiten om het de thuisploeg echt moeilijk te maken. AZ stijgt door de zesde overwinning naar plaats zes in de eredivisie.

"Dit was echt onverdiend", verklaarde hij voor de camera van Eredivisie Live. "Wij waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij en voetballend waren we beter. Het is balen dat je dan toch verliest."

Volgens Van Dijk was het eerste doelpunt de boosdoener. "In de eerste helft speelden wij gewoon goed, maar die treffer vlak voor rust, dat is echt vervelend."

In de rust vielen echter geen harde woorden. "Wij waren van mening dat het goed ging, dat zeiden we in de kleedkamer ook. Dus spraken we af om het spel van voor de rust door te zetten", besloot de doelman die vooral het gebrek aan kansen als de oorzaak van de nederlaag zag.

Holman

AZ-middenvelder Brett Holman kon zich vinden in die analyse. "Wij begonnen te voorzichtig tegen Feyenoord", blikte de maker van de openingstreffer na afloop terug. "Maar gelukkig creëerde Feyenoord weinig kansen."

De Australiër vindt dat zijn ploeg knap hersteld is van de pijnlijke nederlaag midweeks tegen De Graafschap. "Wij hebben onze taken vandaag veel beter uitgevoerd. Ik denk dat wij de kritiek van de trainer dan ook goed hebben opgepakt."

"Tegen De Graafschap ging alles veel te gehaast. Vandaag ging het, zeker in balbezit, veel beter."