KERKRADE – Roda JC heeft zondag verzuimd af te rekenen met Willem II. De ploeg van trainer Harm van Veldhoven had in het eigen Parkstad Limburg Stadion geen kind aan de Tilburgers. Toch werd het 2-2 door een late gelijkmaker van Gerson Sheotahul.

Bij rust stonden de ploegen gelijk. Maar de 1-1 gaf in geen geval het wedstrijdbeeld weer. Zeker het eerste kwartier waren de Limburgers oppermachtig.

Het eerste doelpunt was een kwestie van tijd. Mads Junker, Rob Wielaert en Laurent Delorge waren dichtbij, waarna Willem Janssen na negen minuten wel doeltreffend was.

Dicteren

Ook na de goal bleef Roda het spel dicteren. Wederom Junker en Arnaud Sutchuin Djoum vergaten echter Willem II meer pijn te doen.

Pas na 21 minuten werden de bezoekers voor het eerst gevaarlijk. Het was wel meteen raak. Andreas Lasnik besloot het, met succes, van afstand te proberen. Van ruim dertig meter schoot hij de bal achter doelman Przemyslaw Tyton.

In het Tilburgs offensiefje dat op de 1-1 volgde knalde Maceo Rigters eveneens van grote afstand op het doel. Hij zag zijn poging stranden op de lat.

Tegenhouden

De tweede helft was het spelbeeld niet anders. Roda bepaalde en kreeg daar van Willem II ook alle kans toe. De bezoekers beperkten zich tot tegenhouden en loerden op de counter.

Rigters was tijdens een uitval dichtbij een doelpunt. Ook Andreas Landgren van Willem II miste op een haar na het doel na een knappe actie van wederom Rigters, ditmaal op de achterlijn.

Stuntje

Het bleef echter wachten op een doelpunt van de thuisploeg. Janssen zette met zijn tweede treffer in de 68e minuut Roda JC wederom de voorsprong.

Omdat de ploeg uit Kerkrade vergat meer afstand te nemen bleef het tot de laatste minuut spannend. Sheotahul zorgde met een late treffer voor een stuntje.