DEN HAAG - ADO Den Haag heeft een knappe 1-0-overwinning behaald op FC Utrecht. Kort voor rust maakte Lex Immers met het hoofd het enige doelpunt in het levendige en aantrekkelijke duel.

ADO Den Haag domineerde in de eerste helft. De ploeg, zonder de geblesseerde Russische topscorer Dmitri Boelikin, speelde gretig en won vrijwel alle persoonlijke duels. Het voetbal was eveneens goed verzorgd.

Op het middenveld zette Ricky van den Bergh de lijnen uit en vanaf de vleugels waren Wesley Verhoek en Frantisek Kubik doorlopend dreigend.

FC Utrecht stelde er weinig tegenover. Aanvallend liep het geen moment, waardoor spits Ricky van Wolfswinkel nauwelijks speelbare ballen kreeg. ADO Den Haag kreeg dan ook de beste kansen. Halverwege de eerste helft was Lex Immers dicht bij het openingsdoelpunt, maar met een uiterste krachtsinspanning verijdelde doelman Michel Vorm dat.

Meer inzet

Kort voor rust kwam ADO Den Haag verdiend op voorsprong. Ricky van den Bergh bediende na een goede actie op rechts van Wesley Verhoek spits Lex Immers, die de bal onhoudbaar voor Michel Vorm binnen kopte. In blessuretijd ontsnapte de thuisclub aan de gelijkmaker. De kopbal van de mee naar voren gekomen centrale verdediger Alje Schut belandde op de paal.

Na de pauze speelde FC Utrecht met meer inzet. Trainer Ton du Chatinier nam met een wissel risico. Hij bracht na een kwartier Frank Demouge in als extra aanvaller en offerde centrale verdediger Jan Wuytens op. ADO Den Haag werd in het amusante duel regelmatig naar achteren gedrukt.

De defensie, met het sterke centrale duo Christian Kum en Timothy Derijck, bleef echter overeind bij de Utrechtse aanvalsacties. In de turbulente slotfase zond scheidschter Jack van Hulten Jan Wouters, de assistent-trainer van FC Utrecht, naar de tribune.