BREDA - NAC Breda moet het dit seizoen vooral van de thuiswedstrijden hebben. De Brabantse ploeg behaalde zaterdag voor eigen publiek alweer de vijfde competitiezege. De Graafschap werd met 2-0 verslagen. NAC haalde buiten Breda pas één punt.

Na drie opeenvolgende nederlagen vond het trainersduo Karelse/Aandewiel het nodig om een aantal wijzigingen in het elftal aan te brengen. Ali Boussaboun, Milano Koenders, Tim Gilissen en de weer herstelde Rob Penders hadden een basisplaats bij NAC.

Tyrone Loran, Joonas Kolkka, Csaba Fehér en Nemanja Gudelj waren in vergelijking met de doordeweekse afgang bij Heracles Almelo (4-1) uit de Bredase ploeg verdwenen.

De Graafschap, dat woensdag verrassend met 2-1 won van AZ, telde slechts één wijziging: Hugo Bargas voor Yuri Rose. De Superboeren hoopten in Breda voor vijfde wedstrijd op rij ongeslagen te blijven.

Kansen

NAC kreeg evenwel in de eerste helft al voldoende kansen op een doelpunt. Met name Matthew Amoah was gevaarlijk. Na een kwartier kreeg hij een droomkans. De Ghanees kopte de bal van dichtbij echter tegen doelman Boy Waterman aan. De keeper van De Graafschap hield vlak voor rust ook Boussaboun van scoren af.

Na de rust begon Waterman opnieuw met twee sterke reddingen. In de 58e minuut ging de voormalige keeper van sc Heerenveen, AZ en ADO Den Haag evenwel in de fout. Bij een hoekschop liet hij zich door de inkomende Gabor Horvath van de wijs brengen waarna Penders de bal simpel kon intikken, 1-0.

Beslissing

NAC verzuimde daarna het duel te beslissen. De Graafschap ontbeerde de aanvalskracht om de gelijkmaker te kunnen afdwingen, al was Peter Jungschläger in de 88e minuut met een knal op de vuisten van Jelle ten Rouwelaar nog wel dicht bij een punt voor de bezoekers.

Uit een zelf afgedwongen strafschop bepaalde Donny Gorter in de extra tijd de eindstand op 2-0.