AMSTERDAM – Edwin van der Sar viert vrijdag zijn veertigste verjaardag, maar is in de ogen van zijn teamgenoten bij Manchester United, Michael Carrick en John O'Shea, nog lang niet versleten.

Het tweetal vindt het een grote prestatie van de Nederlander dat hij op zijn leeftijd nog steeds op het hoogste niveau speelt.

“Er zijn veel keepers die in hun loopbaan veel gespeeld hebben, maar als ze ouder worden zie je ze dan langzaam uit beeld verdwijnen. Om op dit niveau en bij deze club zo belangrijk te blijven is fantastisch”, zegt Carrick op de site van de club.

Als het aan O'Shea ligt komt er voorlopig ook nog geen einde aan de carrière van de Nederlander. "Als hij echt wil, kan hij nog wel een paar jaar vooruit."

'Hij is geweldig'

Volgens de verdediger is de gedrevenheid van Van der Sar de reden dat hij zo lang op niveau kan acteren. "Hij is nog altijd in goede conditie, hij let goed op zijn lichaam en hij traint erg hard. Hij is geweldig. Ik denk niet dat ik op mijn veertigste nog voetbal."

Ook manager Alex Ferguson lijkt een voorstander van een langer verblijf van Van der Sar bij Manchester United. ''Hij is briljant. Ongelofelijk. Hij heeft dit bereikt door altijd als topsporter te leven."

Plezier

De coach laat de beslissing om door te gaan aan Van der Sar zelf. ''Hij is op het punt gekomen dat hij zelf in zijn hoofd heeft wat hij wil. We hebben er niet over gesproken, maar volgens mij voetbalt hij nog steeds met plezier."