ARNHEM - Dalibor Stevanovic behoort weer tot de A-selectie van Vitesse. De Sloveense middenvelder trainde vrijdag gewoon mee met de ploeg van interim-coach Hans van Arum.

Stevanovic heeft zijn excuses aangeboden voor enkele pittige uitspraken in de media over zijn reserverol bij Vitesse afgelopen woensdag in de thuiswedstrijd tegen PSV (0-2). Met name Van Arum kreeg ervan langs.

''Dalibor is een speler die zich al enkele malen op deze wijze heeft geuit en dat kan gewoon niet'', benadrukte Van Arum op de website van Vitesse.

Groepsproces

''Ik heb begrip voor zijn boosheid en heb daar ook helemaal geen moeite mee. Hij moet echter wel begrijpen dat dit niet de manier is van communiceren."

"Dalibor heeft met de groep gesproken over zijn verantwoordelijkheidsgevoel. Het gaat nu om het groepsproces en daarin is hij een belangrijke en vaak ook positieve schakel.''

Voor de immer beladen streekderby zondag bij NEC is verdediger Civard Sprockel niet beschikbaar. Hij moest woensdag in het duel met PSV in de rust afhaken met een enkelblessure waarvan hij al wat langer last heeft.

Buikloop

Bij NEC zijn vrijwel alle spelers weer hersteld van de buikloop die de ploeg dinsdag in de uitwedstrijd tegen Roda JC (1-1) teisterde. Wel telt de selectie van coach Wiljan Vloet nog een aantal geblesseerde spelers.

Rens van Eijden (enkel) en Marco van Duin (lies) zijn evenals Leroy George (enkel) en doelman Gabor Babos (rug) zeker niet beschikbaar. John Goossens, die tegen Roda JC geblesseerd uitviel, vormt een twijfelgeval.