AMSTERDAM - Demy de Zeeuw mist de confrontatie van Ajax zaterdagavond tegen Heracles Almelo. De middenvelder ontbreekt vanwege klachten als gevolg van overbelasting van de spieren in zijn rechteronderbeen.

Ajax-trainer Martin Jol, die enkele dagen eerder na het duel met sc Heerenveen ziek naar huis ging, kan in Almelo ook niet beschikken over Nicolas Lodeiro, Kenneth Vermeer en Oleguer. Verder is de selectie van Ajax volledig fit.

Timothée Atouba ontbreekt nog. De verdediger uit Kameroen is weer fit na langdurig blessureleed, maar ontving maandag bij zijn rentree in Jong Ajax direct rood.

Jol zei nog niet of hij centraal achterin André Ooijer dan wel Toby Alderweireld opstelt. Mogelijk houdt hij rekening met het gegeven dat Ooijer enkele dagen later in de Champions League tegen Auxerre wegens een schorsing niet beschikbaar is.

Kunstgras

Ajax speelt na de remise van vorige week tegen Excelsior (2-2) opnieuw op kunstgras. Jol laat zijn ploeg niet extra trainen op het synthetische veld. "Wij hebben meerdere jongens die na het spelen op kunstgras last krijgen van de heup of knie."

Jol wil niet het risico lopen dat hij daardoor al enkele spelers verliest voordat er überhaupt een minuut gespeeld is in Almelo. "Als je meteen de wedstrijd speelt, merk je de gevolgen pas na afloop. Als je eerder op kunstgras traint, heb je kans dat er van tevoren al een of twee uitvallen."

Bekijk de video

In de nieuwe uitgave van het magazine NUsport staat een uitgebreide reportage over Mounir El Hamdaoui, de mysterieuze Ajax-spits. Het blad ligt sinds dinsdag in de winkel en is ook online te bestellen.