AMSTERDAM – Het vermoeden van Theo Bos blijkt te kloppen. De trainer werd vorige week door Vitesse vanwege teleurstellende resultaten in de competitie op non-actief gesteld.

Naar nu blijkt polsten de Arnhemmers twee weken geleden al de nieuwe coach Albert Ferrer. “Dit bevestigt wel het beeld dat mij niet de tijd werd gegund”, reageerde Bos tegenover Omroep Gelderland.

Meer woorden wil ‘Mister Vitesse’ niet vuil maken aan zijn ontslag. “Dat verandert de situatie toch niet. Ik wens de nieuwe technische staf het beste.”

Technisch directeur Ted van Leeuwen reageerde eerder op de dag bij de presentatie van Ferrer al. “We hebben gekeken of er een beter alternatief was. Dat kan een manier van werken zijn.”

Zjordania

Vitesse werd vlak na de start van het seizoen overgenomen door de Georgiër Merab Zjordania. De nieuwe eigenaar huurde onder anderen Nacer Barazite (Arsenal), Ajacied Ismaïl Aissati en het Chelsea-trio Matej Delac, Nemanja Matic en Slobodan Rajkovic.

De Arnhemmers presteerden ook met de aanwinsten matig. Vitesse won pas twee competitieduels dit seizoen en staat na elf wedstrijden op een teleurstellende zestiende plaats.