ARNHEM - Albert Ferrer gaat op korte termijn contact opnemen met Ronald Koeman. De nieuwe trainer van Vitesse wil van zijn oud-ploeggenoot van Barcelona horen hoe het is om bij de Arnhemmers te werken.

Koeman debuteerde tien jaar geleden als hoofcoach in de eredivisie bij Vitesse. ''Misschien heeft Ronald advies voor mij'', aldus Ferrer donderdag bij zijn presentatie.

Voor de 40-jarige Spanjaard is het zijn eerste baan als hoofdcoach. ''In het verleden heb ik ook wel aanbiedingen gekregen van clubs, maar toen was ik er nog niet klaar voor. Ik denk dat mijn gebrek aan ervaring geen probleem is.''

Landstitel

Zjordania wil met Vitesse op termijn de landstitel winnen. ''Dat is mogelijk, al is er nog veel werk te doen'', zei Ferrer, die aanvallend voetbal wil spelen. ''Ik houd van de stijl van Barcelona, alleen niemand heeft zulke goede spelers als zij.''

Ferrer houdt de optie open dat talentvolle spelers die bij Barcelona (nog) niet aan spelen toekomen, naar Vitesse gaan. Zijn assistent Albert Capellas Herms heeft lange tijd gewerkt bij Barcelona, onder meer in de jeugdafdeling.

Jeugdspelers Barcelona

Het is mogelijk dat Ferrer, die ook bij Barcelona als jeugdtrainer werkte, en Capellas Herms hun plannen en ideeën voor een vergelijkbare jeugdopleiding ook bij Vitesse gaan uitvoeren.

Ferrer werkt naast Capellas Herms samen met assistent Stanley Menzo. Ook Hans van Arum en Raimond van der Gouw, de huidige interim-trainers, blijven van de trainersstaf deel uitmaken.