TILBURG - Zoals verwacht heeft FC Twente woensdagavond gewonnen van Willem II. In Tilburg werd het 3-1 voor de kampioen, die het alleen door eigen slordigheid af en toe lastig had. FC Twente blijft ongeslagen, Willem II wacht nog steeds op de eerste zege.

FC Twente begon wat gemakzuchtig en Willem II profiteerde al snel. Na een kwartier tikte Rowin van Zaanen de 1-0 binnen. De voorbereiding kwam van Maceo Rigters, die het kunststukje uithaalde de Twentse reus Douglas twee keer uit te spelen. Daarna kon Van Zaanen afronden.

Het duurde even voordat de kampioen zich herstelde. Door twee effectieve hoekschoppen van Theo Janssen stond FC Twente halverwege toch op voorsprong. De eerste keer scoorde Luuk de Jong na de assist van de linkermiddenvelder, de tweede maal Douglas. In beide situaties kopte Nacer Chadli de bal door.

Lat

Willem II verstopte zich niet en bleef zijn kansjes houden. Na ruim een half uur had Andreas Landgren de Tilburgers bijna voor de tweede keer op voorsprong gezet, maar in het Twentse doel zorgde Nikolai Michailov voor uitkomst. Op slag van rust besliste Denny Landzaat aan de andere kant bijna het duel. Het schot van de Twentse middenvelder kwam echter boven op de lat terecht.

Vooral in defensieve zin moest FC Twente wat improviseren. Aanvoerder en vrije verdediger Peter Wisgerhof was weliswaar hersteld van een spierblessure, maar trainer Michel Preud’homme hield hem op de bank achter de hand. Nicky Kuiper ontbrak ook. De linksachter scheurde afgelopen zondag tegen ADO Den Haag een knieband en staat in elk geval de rest van dit jaar langs de kant.

Rentree Bruggink

Bryan Ruiz en Chadli kregen na de hervatting al meteen de mogelijkheden om FC Twente ruimer afstand te laten nemen. Die benutten ze niet, waardoor Willem II nog even in een goede afloop kon blijven geloven. Na ruim een uur echter was het wel raak voor de club uit Enschede. De Jong tikte van dichtbij de 3-1 in, opnieuw uit een hoekschop van de onvolprezen Janssen.

In de slotfase maakte Arnold Bruggink zijn rentree bij FC Twente. Hij was zijn eerste optreden voor de Enschedese club sinds 1997. Het was meteen Brugginks 100e wedstrijd in de eredivisie voor FC Twente.