BREDA - De gemeente Breda stelt de bouw van de derde verdieping van het Rat Verlegh Stadion, het onderkomen van NAC, uit.

De club moet eerst haar eigen huishoudboekje op orde hebben voordat er nog meer geld kan worden geïnvesteerd, maakte het Bredase college bekend na overleg met NAC woensdagmiddag.

NAC maakte begin deze maand een miljoenenverlies bekend. Het negatief eigen vermogen van de club is 3,6 miljoen euro. Belangrijke oorzaak is de aankoop van veel spelers.

Gefaseerde modernisering

De gemeente is eigenaar van het stadion. Eind 2008 stemde de gemeenteraad onder strikte voorwaarden in met een investering van in totaal 11,5 miljoen euro voor gefaseerde modernisering en uitbreiding van het stadion om de exploitatiemogelijkheden te verbeteren. De kosten verrekent de gemeente in de huurprijs.

De bouw van de derde verdieping maakt deel uit van de derde en laatste fase van de modernisering en uitbreiding van het stadion. In de zomer werden als voorlopig laatste deel van het werk de grachten overkoepeld en het aantal eetpunten en toiletten uitgebreid.