AMSTERDAM - Het gerucht dat Ibrahim Afellay een akkoord zou hebben bereikt met Atletico Madrid over een transfer, is onzin.

Dat zegt zijn zaakwaarnemer Rob Jansen. Spaanse media berichtten woensdagochtend dat Afellay een vijfjarig contract is overeengekomen met Atletico.

Daarbij zou de Madrileense club PSV een vergoeding van een miljoen euro hebben aangeboden als 'geste'. Afellay zou dan het seizoen gewoon af kunnen maken in Eindhoven en daarna vertrekken naar Spanje.

"Het klopt niet. We hebben nog geen enkel akkoord bereikt met welke club dan ook. Dus ook niet met Atletico Madrid", zegt Jansen op de website van zijn management Sport Promotion

Interesse

Sinds zijn indrukwekkende optreden op 12 oktober in het shirt van Oranje tegen Zweden is de interesse voor Afellay flink aangewakkerd.

Diverse topclubs uit alle windstreken van Europa zouden de aanvoerder van PSV op hun verlanglijstje hebben staan. "Sommige namen kloppen, andere niet."

Geen besluiten genomen

"Ik laat me er niet over uit of Atletico een van de gegadigden is. Dat zou niet correct zijn. We zijn er druk mee bezig. Dat is de huidige stand van zaken. Maar besluiten zijn nog niet genomen.''

Afellay maakte vorige week bekend zijn aflopende contract niet te verlengen. Hij speelde zondag tegen Feyenoord zijn 150e competitiewedstrijd in het shirt van PSV. Hij scoorde daarin 34 keer.